Genomineerden Kinder Media Awards

De genomineerden voor de Media Ukkie Award zijn bekend! De Media Ukkie Award is één van de Kinder Media Awards die uitgereikt wordt op 7 april bij het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. De Kinder Media Awards zijn dé prijzen voor de beste digitale inhoud voor kinderen. De awards worden jaarlijks uitgereikt aan de makers van de beste apps, websites​ en (spin-offs van) digitale boeken​​ voor kinderen.

Er worden in totaal vier prijzen uitgereikt. Voor de Gouden @penstaart XL, de Kameleon en de Gekko zijn geen nominaties. De winnaars de Kinder Media Awards worden donderdagmiddag 7 april bekendgemaakt.

» Meer over de Kinder Media Awards

Genomineerden Media Ukkie Award

De vakjury heeft de aanmeldingen beoordeeld en de genomineerden (in willekeurige volgorde) voor de Media Ukkie Award zijn:Dr. Panda Brandweer

In Dr. Panda brandweer kruipen kinderen in de huid van een brandweerman. Zonder tijdslimieten of regels ontdekken kinderen wat er gebeurt in de brandweerkazerne, rijden ze met de brandweerwagen en helpen Dr. Panda om branden te blussen en vrienden te redden!

De app is gemaakt door: Dr. Panda Ltd.

» Download in de App store
» Download in de Google PlaystoreBoer Boris gaat naar zee

Boer Boris gaat naar zee is de app bij het gelijknamige Prentenboek van het Jaar 2015! Er is van alles te doen: laat je voorlezen door auteur Ted van Lieshout, maak je eigen filmpje, kleur de kleurplaten of speel de spelletjes.

De app is gemaakt door: Cartamundi Digital
Uitgever van de app is: Gottmer Uitgevers Groep B.V.

» Download in de App storeBollo

De Bollo app brengt Bollo de Beer, de mascotte van Landal GreenParks, op een bijzondere manier tot leven. In 3 interactive werelden (bos, strand of besneeuwde bergen) spelen ze spelletjes, maken ze muziek en lezen ze (voorlees)verhaaltjes. Ook zijn de afleveringen van de RTL Telekids Bollo TV-serie te bekijken.

De app is gemaakt door: IJsfontein
Uitgever van de app is: Landal GreenParks B.V.

» Download in de App store
» Download in Google Playstore